Маратонът в памет на славните герои на полк.Серафимов,  ще стане национален, обяви Мелемов

За трета  поредна година община Смолян организира маратон по повод Освобождението на Родопите и Празниците на града. Проявата е и част от  кампанията  „Да спортуваме заедно 2014",  която се провежда от 13 – 19 октомври  в  28-те  Областни информационни центрове  в страната. 
В надпреварата участваха 25 състезатели, сред които и традиционните  маратонци Руско Кадиев, съпругата му Нонка Кадиева и Радко Михайлов. Включиха се  участници от Пловдив и от Перник. Маршрутът, общо 14 км, започна от връх Средногорец, а финалът бе пред Паметника на полк.Владимир Серафимов на пл. „България" в областния град.
Старт на спортната проява от паметния връх дадоха  днес зам.-кметовете инж.Мариана Цекова и Марин Захариев. „Благодаря на Даниела Керкелова и на всички, които се включиха в 
организацията по провеждане на маратона. С тази спортна проява  засвидетелстваме уважение към  безсмъртния подвиг на полк. Владимир Серафимов и воините от 21 Пехотен Средногорски полк, защото ако го нямаше техния подвиг , може би нямаше да стоим на българска земя", каза Захариев и откри маратона. Инж. Цекова даде старт с изстрел. С много емоции и хъс за победа състезателите тръгнаха  по част от маршрута на славните герои на полк.Серафимов.  
Пръв финишира пловдивчанинът Красимир Чотов с време 55 минути. Малко след него пристигна деветкратната републиканска шампионка  по маратон, перничанката Милка Михайлова. Нонка Кадиева бе втора при жените, а при девойките първа се класира Виктория  Бойкова. Радко Михайлов остана втори при мъжете, а трети - Руско Кадиев.  
Всички маратонци бяха посрещани от кмета Николай Мелемов. След като бяха поднесени цветя пред Паметника на полк.Серафимов, Мелемов награди първенците и останалите участници в надпреварата.
Този маратон ще стане  национален, а защо не и европейски.  Имаме уверение за това от Българската федерация по лека атлетика. Поздравявам всички участници в маратона, защото с подобни прояви показваме признателност към подвига на героите, загинали за нашата свобода. Благодаря на състезателите, организаторите и полицията, защото всичко мина добре , каза още кметът на Смолян.
Щастливи сме , че пробягахме част от маршрута на нашите герои, донесли на щиковете си свободата за Родопите. Доволни сме от организацията, споделиха и маратонците.
Наградите бяха осигурени от Областния информационен център в Смолян. Първенците получиха  медали, купи и грамоти. Всички участници в маратона  получиха  банани, шоколад и вода. Организаторите бяха подготвили и томбола, в която  участваха всички състезатели, а наградите бяха колело, фотоапарат, раници и таблети.
Организатори на състезанието бяха Община Смолян и Областният информационен център – Смолян. Те благодарят на всички участници, включили се в спортното събитие. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I