80% от градската пътна мрежа в Мадан ще бъде асфалтирана, след като приключи изпълнението на две стратегически проекта в общината. По специално изготвен график по първия проект са планирани 18 позиции – улици и участъци в града и селата, които да бъдат ремонтирани и асфалтирани до края на месец март догодина, съобщиха от местната администрация. Дейностите стартираха от трите пътни възлови артерии в Мадан. Първата започва от главен път на ул. „Република" през цялата ул. „Паисий Хилендарски" до с. Митовска и от разклона за с. Митовска до с. Високите. Втората артерия обхваща трасето от главен път - ул „Република", през участъци от ул. „Явор" и ул. „Обединение", цялата ул. „Труд" до с. Мъглища, след което от с.Мъглища до с. Чурка, също ще се ремонтира пътя. И третата започва от участък на ул. „Явор" през участък от ул. „Родопи" до с.Бориново.
Реконструкция и рехабилитация ще се извършва и по пътни участъци в различни села от съставните на общината, като в някои от тях асфалтовата настилка вече е положена и хората със задоволство се наслаждават на промените и новата визия.
Усилена работа кипи и по втория мащабен проект, касаещ реконструкция и рехабилитация на 16 участъка от общинската пътна мрежа в община Мадан, като в тях са предвидени и пътищата до два квартала в града – „Бориева" и „Батанци". В момента машините работят като проширяват пътищата към кварталите.
Много от проектите, които се изпълниха до момента, значително промениха облика на Мадан. Приоритетно се положиха грижи за подобряването на изключително голяма част от детските и учебни заведения. Учебната инфраструктура се превърна в приятна и уютна среда за всички подрастващи, категорични са от екипа на кмета Фахри Молайсенов.
Изградиха се много места за спорт и развлечение на децата и отдих за възрастните.
Реши се и дългогодишен екологичен проблем с разширението на депото и изграждането на клетка 1, което обслужва общините Мадан, Златоград и Неделино.
Няколко са и големите обекти, които в момента община Мадан реализира с единствената цел да повиши качеството на живот, както в общинския център, така и на територията на цялата община.
За справяне с един от най-наболелите проблеми и искания на хората, касаещи ремонт на захабените пътни и тротоарни настилки, някои от тях не ремонтирани повече от 20 години, и предвид финансовата ситуация в страната, ръководството намери решение в европейската програма „Развитие на селските райони" с кандидатстване на проекти за реконструкция и рехабилитация на общинските пътища, посочиха още от Общината.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I