Вътрешната проверка в Областната дирекция на МВР е с цел да се отвлече вниманието от инцидента в родопското село Гълъбово в изборната нощ. Това обяви народният представител от ДПС Мустафа Карадайъ. „Потресен съм от мълчанието и бездействието на компетентните органи и най-вече на министъра на вътрешните работи", заяви избраният за депутат от Смолянския район Карадайъ след среща с пострадалото семейство Димитрови в село Гълъбово.
Припомняме, че инцидентът стана малко преди полунощ в нощта на вота. 29-годишният Румен Ф., заедно със свои авери, потроши заведение, наби и семейство в селото в община Баните. Мъжът влетял в местната кръчма, счупил стол, след което повалил 52-годишния Живко Димитров, който е и бивш кмет на населеното място. Последвала канонада от юмруци и ритници. При намесата на съпругата на бития, разгневеният мъж ударил и нея в областта на лицето, посочиха от Областната дирекция на полицията в Смолян тогава. Според жената на ексуправника, нападението било в резултат на недоволството на младия мъж от получените резултати по време на вота.
Карадайъ е категоричен, че вместо да се разследва наличието на престъпление в деянието на „групата партийни функционери", МВР подменя темата като на дневен ред поставя една вътрешна проверка, провокирана точно с цел отвличане на общественото внимание. „Вместо да се търсят и да се изправят пред съда престъпниците, вървят внушения за вътрешни нарушения. Вместо да си вършат работата, върви политическа чистка. Наблюдаваме един добре познат модел на подмяна на темите и ангажиране на вниманието на обществото с несъществени въпроси", категоричен е Мустафа Карадайъ. Според него се изнасят факти, които нямат нищо общо с действителността, правят се внушения и се манипулира общественото мнение преди да приключи вътрешната проверка. Той смята още, че остава съмнението за предизвестен край. „По-важен остава въпросът защо не се работи по изясняване на обективната действителност по случая в с. Гълъбово, общ. Баните?! Защо е отстранен ръководителят на дирекцията точно в този момент?! Може би, за да няма обективно разследване, за да не могат да бъдат уличени престъпленията и престъпниците и за да не може да бъдат изправени да отговарят пред съда?! А може би да бъде потулен този случай?!", коментира още депутатът от 42 – то Народно събрание.
Припомняме, че неговото име бе замесено във връзка с отстраняването на шефа на Областната дирекция на МВР в Смолян Евгений Василев. Според полицейски източници, именно Василев е скъсал собственоръчно акт, написан от патрулни полицаи на Карадайъ. По време на предизборната кампания в Смолян, водачът на листата на ДПС бил спрян с автомобила си за превишена скорост. Докато служителите на реда пишели акта на кандидата за депутат, Карадайъ потърсил съдействие по телефона от полицейския шеф, твърдят отлично запознати със случилото се. Малко по-късно на място пристигнал самият полицейски шеф и скъсал акта на Карадайъ.
На снимката: Карадайъ, заедно с областния лидер на ДПС Салих Аршински, при семейство Димитрови
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Не се обеснявай като любовница, човека си загуби службата заради теб защо сега ти не му помогнеш а ???

    ОтговорИзтриване
  2. Жалко е, че такива манипулатори плюят, вършат какво ли не и стават депутати.

    ОтговорИзтриване
  3. На вниманието на всички хора около Карадайъ, братът на този жалък депутата е агент на Бейтулах ходжа в Турция, внимавайте много

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I