Полицейска акция "Безопасност в автомобил и на велосипед" стартира в Смолянско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В 
хода на провеждане й се завишава контролът върху велосипедистите и водачите на моторни превозни средства, които превозват деца, без да използват системи за обезопасяване.
В рамките на месец служители от Районните управления и от сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Смолян ще реализират специализирани полицейски операции, насочени към тези групи участници в пътното движение, като се следи за нарушители по площите, предназначени само за пешеходци, движение на превозни средства по пешеходна пътека, тротоарни площи, неправилна посока на движение, необорудвано превозно средство, неизползване на светлоотразителна жилетка в законоустановените случаи.
С цел ограничаване  на причините и условията за възникване на тежки пътни инциденти с участието на велосипедисти, е завишен контролът им в населени и извън населени места. Засилени проверки ще се извършват и на водачите на моторни превозни средства, които превозват деца без използване на системи за обезопасяване.
„От началото на годината до този момент на територията на ОДМВР – Смолян няма регистрирани пътнотранспортни произшествия със загинали или ранени велосипедисти и деца, превозвани в автомобили, което е резултат на превантивната дейност и редица мерки, реализирани от ОДМВР – Смолян", констатираха от Областната дирекция на полицията.
За първите осем месеца на годината в страната като пътници са загинали 15 деца, а 329 деца са ранени. 
24smolian.com          

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I