Пет дни половината от жителите на доспатското село Любча нямат вода, алармираха страдащите от безводието родопчани. „Мивките ни са пълна с чинии, не можем да се изкъпем, да  изперем, нито пък парното да си запалим.  Изкопаха канал за смяна на водопровода и го зарязаха. Събота и неделя никой не работи на обекта ", нареждаха днес хората от Любча, съобщава „Преса".
Според  кмета на селото Велико Мутков дълго чаканата вода ще потече в понеделник. „Правим  реконструкция на вътрешната  мрежа и е логично кранът да е спрян.  Без вода е само един от кварталите, в който живеят около 200 души. Ентернитовите тръби се сменят с  250 м. ПВС тръби.  В събота ВиК имаха спешни аварии и не работеха, но в понеделник ще пуснат водата", обясни Мутков. Според него екип на водното дружество е работел на обекта в неделя, макар че местните твърдят, че не са ги видели.
Инвестицията за подмяна на водопровода в Любча е на община Доспат. Служители на местната управа изкопали канала, а  от ВиК положили тръбите. „Работи се поетапно по неасфалтирани улици в селото, за да можем да положим настилка. Водопреносната мрежа не е сменяна поне 30 години", заяви кметът.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I