Кметът на Мадан Фахри Молайсенов, председателят на Общинския съвет Бехчет Сираков и представители на местния бизнес се срещнаха с търговското аташе към Генерално консулство на Република Турция в Плодвив-Баръш Йеничери. На срещата бяха обсъдени възможностите за развитие на бизнеса в Мадан и региона.
Градоначалникът представи икономическия профил на общината и заяви, че общинското ръководство има амбицията да работи активно за подпомагане на икономиката, особено в частта на малкия и среден бизнес. На срещата бяха представени също така големите инфраструктурни проекти, по които общината в момента работи, като междувременно кметът запозна госта си и със съществуващите реалности и тенденциите за икономическо развитие на общината.
В обсъжданията се включиха и представителите на бизнеса от различни браншове. Всички те представиха фирмата, която представляват, нейната дейност и всички трудности , които срещат.
Търговското аташе на Турция изслуша всеки един от тях с основната цел за съдействие и за да може да представи региона пред бъдещи инвеститори.
Обсъдени бяха и възможностите за бъдещ обмен на полезни практики и информация, като той изрази пълната си подкрепа и готовност за сътрудничество и съдействие в стремежа на общинското ръководство за непрестанно подобряване на бизнес климата в общината.
„Търговското представителство съществува именно поради тази причина-да развива бизнес контактите между двете страни", заяви той.
Йеничери остана силно впечатлен от гостоприемството на домакините, като пое ангажимент това да е първата от поредица работни срещи между Община Мадан и представители на турското посолство в България.
След опознавателната среща търговското аташе пожела да разгледа и да се поразходи из Мадан.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. от 25 години Турция инвестира в Родопите и все още не са създали работни места. Всичко е разузнаване и прах в очите

    ОтговорИзтриване
  2. Роби бяхме и роби ще си останем ето как даржавата ни отавя и сега в турски ръце

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I