Остри зъби решават съседски спор в Неделино

Острите зъби на немска овчарка се намесиха в имотни спорове между комшии, а щракването на челюстите на кучето костваха 850 лева за собственичката на животното. Толкова ще трябва да плати жена от Неделино заради това, че домашният й любимец е захапал съсед. Решението е на районните магистрати в Златоград.
Р.К. и Е.Х. били във влошени съседски отношения, като те вече заставали един срещу друг в съда. Напрежението обаче ескалирало, когато жената си взела куче в двора на къщата си, от което много жители на квартала се оплаквали. В края на март т.г., комшията й Е.Х. минавал по улицата край дома й. Жената товарила багаж на гърба на магарето си, когато отвързаното й кучето връхлетяло съседа. Овчарката успяла да го захапе два пъти за бедрото, докато стопанката се намеси и отдръпне животното. Съседи от друга къща станали свидетели на кървавото нападение. Веднага мъжът бил отведен до филиала на Спешна помощ в Неделино. Била сигнализирана и полицията. Органите на реда обаче не успели да открият жената, която веднага след инцидента тръгнала към вилата си с магарето и кучето…
„Имайки предвид вида, характера и степента на причиненото телесно увреждане, изживеният стрес, възрастта на ищеца, липсата на съпричиняване, с оглед на житейски оправданото и съдебната практика, съдът намира че исковата претенция за неимуществени вреди в размер на 850 лева е подходящо за случая парично обезщетение за претърпените неимуществени вреди", посочиха в мотивите си магистратите в Златоград, след като взеха решение по съдебния казус.
24smolian.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I