Маданчани със задоволство приемат изцяло новия облик, който има една от най-оживените и натоварени улици в града-„Паисий Хилендарски". Основна заслуга за начина, по който изглежда, има кметът на общината Фахри Молайсенов и неговият екип.
Преди малко повече от година на същата улица за най-малките жители бе открита изцяло обновената детска градина. По думи на експерти от РИО – Смолян, забавачницата е една от най-модерните детски заведения и учебна база в областта, а и по-нищо не отстъпва и на тези в Пловдив. Освен детската градина за игри и забавления на децата в района бяха изградени и детски площадки.
В непосредствена близост до модернизираната детска градина се намира и най-голямото училище в общината СОУ „Отец Паисий".
Тази година школото пък се сдоби с чисто ново многофункционално спортно игрище, изградено на мястото на старото и вече амортизирано асфалтово такова. Новото спортно съоръжение е с възможности за практикуване на различни видове спорт, а в близост до него за любителите на фитнеса са монтирани и уреди на открито. Игрището е оборудвано и със специално осветление, което позволява използването му и през тъмната част на денонощието.
По инициатива на градоначалника училището е и първото в областта и малкото в страната като цяло, което от тази година вече е оборудвано и с асансьор за деца с увреждания.
За подобряване на безопасността в района, както на живеещите в близост, така и на родителите, които водят и взимат с коли своите деца от учебните заведения бяха обособени и нови места за паркиране на колите.
Съвсем скоро се очаква да стартира и изграждането на чисто нов модерен физкултурен салон, отново в училището. Инвестиционното начинание цели да се създаде максимално комфортна среда за обучение на децата от първи до дванадесети клас, в съответствие с най-новите здравни и образователни нормативни изисквания.
Проектът предвижда пристрояване и изграждане на спортна зала от северната страна на съществуващото училище. Предвижда се спортен терен с обща площ 647 кв.м, където да се организират часове по спорт към училището, както и турнири между класовете по баскетбол, волейбол, тенис и други спортни занимания. Преходът между основната сграда на училището и физкултурния салон, ще става посредством „топла" връзка.
Освен в образователната инфраструктура в момента се работи и по придаване на европейски облик и на пътната инфраструктура в района. Старите бордюри и тротоарни плочи вече са изцяло подменени, а до дни се очаква да приключи и асфалтирането на цялата улица „Паисий Хилендарски".
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. tova e nai dobria kmet na madan ot 89 godina nasam

    ОтговорИзтриване
  2. така е. гаджев за 12 години не направи и десет процента от това, което фахри направи за три години

    ОтговорИзтриване
  3. Милев взе 1 общински апартамент. Гаджев направи хотели и много пари.иванов апартаменти по Варна. старае ха се.а хората обедняват и плащат яко за некадърността и золумите им

    ОтговорИзтриване
  4. Браво на кмета остави безработните от Мадан .да се чудят как да си купят.хляб ние сме некадърни да работим та чуждите хора да ни го правят–знам само че тия всички проекти са били внесени и одобрени когато беше бившия кмет Иванов.Просто сега е финансирането пак те се хвалят какво са постигнали.браво-браво-браво

    ОтговорИзтриване
  5. kvoto i da pravi nemali pari ,nema da ogreee

    ОтговорИзтриване
  6. abe hora savzemete se malko i ne pluite,kvoto i da si govorim choveka napravi mnogo i taka trqbva edin Gradonachalnik trqbva da raboti a ne da krade i oblagodetelstva samo sebe si i priblijenite okolo nego samo kakto napraviha si4ki drugi predi tova!!! Takache ako nqma kakvo sashtestveno da kajete pone si traite ;)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I