Пред сградата на "ГОРУБСО - Мадан" започна протест на синдикалните организации в предприятието, предаде БНР.
 Те се обявяват против увеличаването на възрастта за пенсиониране на работниците от високите категории труд.
 Митингът е под наслов: "Долу ръцете от пенсионната система", съобщи Румен Каров, предсeдател на синдикалната организация на КНСБ в миннодобивното предприятие.
 "Министърът на социалната политика Христосков даде едно изявление, в което каза, че миньорите ще работят осем години и половина. Това вбеси хората, работниците, които работят тук, специално говорим за "ГОРУБСО-Мадан", и с нашата организация и двата синдикати стигнахме днес до този митинг. Не искаме да се вдигат годините за пенсия. Искаме да продължи, както е сега, със същите условия, затова настояваме това нещо да продължи до 2021-ва година със същите условия, които са в момента, до 31-ви декември 2014-а година", обясни Каров.

"В момента са десет години при условие първа категория труд, но това не е първа категория. Аз винаги съм казвал, че това е екстра категория. Ние сме преди първа категория, възраст преди 45 години и 90 точки. Това са условията в момента, в които до 31-ви декември миньорите се пенсионират, а искат от първи януари 2015-а година да скочат с осем години и половина възрастта за пенсия. Така отиваме на 53 години, а до 2021-ва година има програма, в която искат да стане на 57 години. Това е абсурд. Няма да го позволим това нещо", завърши Каров. Снимка: БГнес
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Браво на миньорите и на всички браншове които протестират срещу готвената т. нар. пенсионна реформа която по същество е геноцит срещу заспалия народ.Предлагам реформата да засегне тези браншове които не протестират защото така показват че спят дълбок сън или че са съгласни с това.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I