20 ученици от Златоград заминават на практика в Испания. Това ще стане факт след като Професионалната гимназия в града спечели европейски проект. "Млади професионалисти в туризма" ще бъде финансиран от Европейския съюз, чрез Центъра за развитие на човешките ресурси и е на стойност 61 498 евро.
С реализацията на проектните дейности гимназията се стреми да подобри практическите знания и умения, които учениците получават в училище и улесняват прехода между формалното образование и професионалното обучение и заетост. Преди отпътуването за Барселона през месец юли 2015 година, всички 20 селектирани участници ще преминат езикова, педагогическа и културна подготовка с цел по-лесната адаптация към чуждата страна.
Получените компетенции по време на практиката ще бъдат признати и валидирани чрез получаване на документ Europass мобилност и Сертификат за проведена практика, издаден от Across Europe Consulting. „Всички тези умения са ценен капитал за Община Златоград, която се развива като атрактивна туристическа дестинация и значително повишават шансовете на младите участници в проекта за по-бърза реализация след завършване на средното си образование", коментираха от екипа на кмета Мирослав Янчев.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I