Тази година за Коледа в Смолян ще бъдат украсени само живи дръвчета. Това заяви секретарят на община Смолян, Момчил Николов. По думите му, може да не са само ели, а и други иглолистни дръвчета. Идеята е пред Родопския драматичен театър, където всяка година се поставя коледно дърво и официално се запалват светлините, да бъде посаден сребрист смърч, който през годините да порасне да се украсява. Тъй като тази година дървото ще е малко, ще бъде украсено едно от иглолистните дървета през община Смолян, посочи Николов. Според него, не е разумно всяка година да се отсичат дървета, тъй като не може да се сече безразборно, а и дърветата, които се отсичат в повечето случаи нямат добра визия за украса. През тази година дърветата, които ще бъдат украсени в Смолян ще са по-малко като няма да има коледна елха в квартал „Каптажа". В Райково и Устово вече са определени живи дръвчета, които ще бъдат украсени за Коледа, като все още се избира дърво на Стария център в града, каза секретарят на община Смолян. Поставянето на коледната украса по улиците в града вече е започнало, като са закупени и нови гирлянди, светещи завеси и други украси, които да подменят счупените. Идеята на общинското ръководство е светлините на елхите в града и украсата по централните улици да бъдат запалени официално около 1 декември.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I