Актове с „дамски подпис" на Беширов падат в съда

„Катаклизмите" в Община Неделино се оказаха от полза за кандидат-хулигани в родопския град. Млад мъж се размина с акт за нарушение на обществения ред след като той бе подписан от зам.-кмета Фанка Георгиева, а в наказателното постановление било посочено, че е издадено от Стоян Беширов в качеството му на общински кмет. Това накара магистратите в Златоград да отхвърлят акта, чрез който бе наложена глоба в размер на 200 лева на неделинец. Мъжът участвал в спречкване в местен бар, което накарало охраната да повика на място полицаи. Пред органите на реда обаче В.П. и М.Г. отрекли между тях да е възникнал спор, докато охранителят твърдял, че двамата се блъскали по стълбите на дискотеката. В.П. отправил една псувня пред униформените служители към охранителя, който му заявил: „Ти си никой, ако не е баща ти".
В.П. бил отведен в Районното където му бил съставен акта. В крайна сметка магистратите не счетоха, че действията са били в ущърб на приетите обществени норми, а неправеомерно подписания акт също повлия на тяхното решение.
Припомняме, че зам.-кметът Фанка Георгиева бе назначена от Стоян Беширов малко след като започна разследването срещу него. Тя бе упълномощена да изпълнява неговите функции докато той е в отпуск по болест. Беширов бе отстранен от длъжност от Окръжния съд в Смолян, но решението подлежи на обжалване пред апелативните магистрати в Пловдив.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Не знам защо всички медии създават грешното впечатление, че като решението на съда се обжалва от Беширов, то той е във едва ли не висящ положение. Чл. 343 от НПК гласи: "Частната жалба и частният протест не спират производството по делото и изпълнението на определението, освен ако първата или въззивната инстанция постанови друго." Преведено на прост език - независимо от обжалване и отлагане - БЕШИРОВ КЪМ МОМЕНТА НЕ Е КМЕТ НА НЕДЕЛИНО. И тъй като необразованата Фанка Георгиева, чийто единствения основен повод за гордост е да се снима на белия фотьойл в офиса на щерката на Беширов и голямото й постижение е да публикува снимката във Фейсбук, по закон не може в тази ситуация да е кмет, то в Неделино е безвластие. А иначе активните съветници чакат и те нещо, което е факт - Беширов не е кмет ...

    ОтговорИзтриване
  2. Салагьорке бе, рожбо ненагледна, спри с твоите простовати коментари, виж бе погледни се в огледалото, нямаш ли срам ти докара Неделино до това състояние, ти внуши на съветниците, че видиш ли какви далавери се въртят,
    Ти пишеш жалбите срещу стадионите и съветниците ги подписват, как не те е срам ама какво те вълнува теб за Неделино, заради теб и твоите драсканици дето ги разпращаш по службите Неделино ще загуби проектите, ама и съветниците как ти се връзват, тях поне малко би трябвало да ги трогва.
    Как е възможно да се пускате жалба срещу готови проекти,осигурени средства, та нима стадионите ще пречат на някого, или пътя Крайна - Долен,съветниците да помислят и за техните деца и внуци,това е нещо което остава, поколения наред ще ги ползват...ако се случат

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вашите поколения не пътеките и пътища, а парите и апартаментите, с които накупихте ще ползват... Не вие срам! Снижете се. Скрийте се някъде хората да не ви се смеят и одумват зад гърба ви, алчни за власт и пари продажни мишки!

      Изтриване
  3. Салагьорова че е виновна - виновна е, че здраво работеше за да ги има тези "готови проекти", които да оплескате, да провалите с далаверите си. Неделино може да загуби проектите си заради простотиите на кмета (отстранения) и хората му, които не се стремят да ги изпълнят според изискванията и законите, "минират" ги, провалят ги предварително, а след това обвиняват друг за последствията.

    ОтговорИзтриване
  4. Салагьорова работеше здраво за джоба си, нали мъжа и проектира всички екопътеки, едно проектче 20-30 хил в джоба ,тя не си мръдна пръста за общината!
    Е затова работеше здраво, евала

    ОтговорИзтриване
  5. Я, много интересно се развиват коментарите по тази статия. На "екипа на Беширов" много им се иска да хвърлят негатив върху други, да омаскарят невинни, да отстранят вниманието от себе си. За съжаление писането в интернет няма да помогне, така както например помогна писането по компютрите от администрацията за "кмет на гражданите". Просто си изпукахте патроните. Направете справка в официални решения и становища на институции - това което твърдите за другите НЕ Е ВЯРНО. Но вие от край време не сте в час. Ако бяхте - поне далаверата щяхте да си направите като хората, а не сега да съжалявате, че изпускате "готови проекти и осигурени средства" :-))) Нали това ви е големия проблем всъщност? Сега и да беснеете, да плювате по другите, да ги обвинявате - няма полза никаква за защитата ви.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I