Главен архитект и двама бивши кметове са разследвани за корупция, съобщиха от държавното обвинение.
Прокуратурите в Смолянско са наблюдавали общо 19 досъдебни производства, свързани с корупционни престъпления в рамките на миналата година. За 2014-та те са били 20 на брой, докато за 2013-та-11. Това обяви по време на отчета за дейността за м.г. окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов. Решените досъдебни производства за корупционни престъпления са 10, което представлява 52,6 % от общо наблюдаваните такива.
Досъдебни производства са образувани срещу двама бивши кметове от областта, главен архитект и управител на общинско търговско дружество. Деянов не посочи името на гл. архитект, нито от коя община е. Той уточни, че досъдебното производство е за престъпление по служба във връзка с издадено строително разрешително. Управител на общинска фирма пък е разследван за безстопанственост. Бившите кметове на Рудозем и Девин също са с досъдебни производства за престъпления по служба. Разследването срещу екскмета на Рудозем Николай Бояджиев е за обществена поръчка, а за бившия девински градоночалник Цветалин Пенков е за сключен договор с фирма за почистване на опашката на яз. „Цанков камък".
На снимката: Окръжният прокурор Тодор Деянов
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I