След като свлачище ги остави без къща

Повече от 1300 дни тричленно семейство живее в сградата на затворено селско школо в неделинското село Тънка бара. Свлачище остави без дом фамилия Георгиеви през 2013 г. Къщата им стана опасна за живеене след като проливни дъждове активизираха земните маси в родопското село. Тогава неизползваното от години училище в Тънка бара приюти три семейства. В момента обаче тя е дом единствено за семейството на Славчо Георгиев.
„Предложихме хората да бъдат настанени в Неделино. Общината можеше да им предостави стая в бившето ученическо общежитие. Хората обаче отказаха. Доколкото знаем, семейството има животни в селото и иска да продължи да се грижи за тях", заяви за 24smolian.com кметът на Неделино Боян Кехайов.
„Край на живота да туриш е по-добре. Няма повече смисъл", сподели през сълзи Славчо Георгиев, когато бе принуден да напусне къщата си, осеяна с пукнатини.
В нея той живееше заедно със съпругата си и сина си-бивш медик в Спешна помощ в Златоград.
Припомняме, че потъването на земята застраши имотите на 70 семейства в Тънка бара.
През 2013 година държавата спешно отпусна близо 320 000 лева за укрепване на свлачището.
На снимката: Това стори със земята свлачището


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I