Община Смолян изпреварва останалите 9 по усвояване на средства

666,5 евро на човек възлизат чуждестранните преки инвестиции в област Смолян, сочат данните на Института за пазарна икономика (ИПИ). Това е 4,5 пъти под средните за страната нива.
„Между края на 2009 и края на 2010 г. чуждестранните инвестиции намаляват от 113,6 на 70,4 млн. евро. Четири години по-късно увеличението е с 5 млн. евро, като в съотношение с броя на населението те възлизат на 666,5 евро на човек към края на 2014  г. Макар също да остават далеч от нивата преди кризата, по-ясна положителна тенденция се вижда при разходите за придобиване на дълготрайни материални активи. През 2014  г. те достигат 1775  лв. на човек в съотношение с населението при 2786 лв. на човек за страната", посочват от ИПИ. Според данните на Института усвояването на средства от общините като бенефициенти по оперативните програми също изостава спрямо темповете за страната, като общо изплатените средства достигат 54 млн. лв. към 31 май 2016 г. В съотношение с броя на населението това прави по 481 лв. на човек при средно 689 лв. за страната. Единствената община, която постига по-висок от средния темп на усвояване, е Смолян със 773 лева на човек.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Е това ако не символизира дяволския произход на чуждите инвестиции и тяхната скрита цел, здраве му кажи

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I