Откриването на зимния сезон  в Пампорово винаги е празник за всички нас. Нека целият сезон бъде такъв. Да си пожелаем много сняг, слънце и доволни туристи, каза при откриването му кметът Николай Мелемов.
Курортът  откри днес зимния туристически сезон 2016-2017 с пищен празник. Преди това с минута мълчание бяха почетени жертвите от Хитрино. 
Ски пистите на Пампорово и Мечи чал в Чепеларе вече са достъпни с общи лифт карти. Това заявиха при откриването домакините от "Пампорово" АД. През този сезон курортът се рекламира като единна дестинация Пампорово-Мечи чал. Тези стъпки в обединението на двете ски зони според мажоритарният собственик на Пампорово АД Цветелина
Бориславова са само началото на дългосрочен проект, който ще даде възможност да бъдат не само зимни дестинации, а и успешни целогодишни. С обединението на двата ски курорта, Пампорово имат много добро виждане за развитие, коментира и олимпийската шампионка Екатерина Дафовска. Свързването на пистите от върховете Снежанка и Мечи чал през тази зима ще бъде с шатъл ски бусове, които ще возят туристите от Пампорово до Чепеларе.
Очаква ни изключително успешен зимен сезон, заяви при откриването министърът на туризма Николина Ангелкова.
Тя прогнозира минимум 5 процента среден ръст на туристите за ски сезона, позовавайки се на данните от ранните записвания за зимните курорти в страната. До края на годината броят на преминалите през страната ни чуждестранни туристи ще достигне 8 милиона, а оптимистичните прогнози са за 8, 2 милиона. Пампорово е един от любимите курорти на всички българи, посочи министърът в оставка. Тя цитира данни за регистриран 10% ръст през първите 9 месеца на годината, през които Пампорово е посетен от над 92 хиляди туристи. Курортът  все по-успешно се развива като целогодишен. Ранните записвания за ски сезона в Пампорово бележат ръст от 5-7%.
За първи път в България имаме обединени две ски зони, съобщи Ангелкова. Тя припомни, че през 2019 г . Пампорово ще бъде домакин на най-доброто международно събитие в зимните спортове след Олимпиадата - Interski конгреса, което отново ще ни постави в центъра на международния календар.
Това е категорично най-силният старт на ски сезон в Пампорово за последните няколко години, смята Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД.
Отлични условия за ски и безплатно пътуване с лифт осигури "Пампорово" АД в първия ден от сезона. За скиорите и сноубордистите са достъпни осем от пистите в курорта. Зоната от връх  Мечи чал все още не предлага условия за ски, откриването на сезона там се планира от следващата седмица.
На откриването на сезона присъстваха още  зам.-министърът на спорта Асен Марков, областният управител Недялко Славов, кметът на Чепеларе  Славка Чакърова, зам. – областният управител Тодор Бозуков, Благой Рагин от БХРА.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I