Телефонна измама за рекордна сума е била извършена преди часове в Смолян. Жена е предала 27 000 лева и 100 грама злато след като е била обработена от непознат по телефона, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Около 11,30 часа 44-годишна жена получила обаждане от мъж, който се представил за полицай. Той я въвел в заблуждение, използвайки един от основните сценарий, че „протича полицейска операция за залавянето на измамници". За да бъде успешна въпросната операция, е необходимо жената да предаде парите и ценностите на мним полицейски служител. Смолянчанката оставила паричната сума и ценностите на пейка пред жилищен блок. Едва по-късно 44-годишната разбрала, че е жертва на измама и незабавно сигнализирала в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.
„Не забравяйте, че щом получите телефонно обаждане, което е свързано с искане или даване на парична сума, вие винаги можете да затворите слушалката, да прекъснете разговора, да се свържете с близък, съсед или с полицията на безплатния телефон за спешни повиквания 112, или в директния разговор с измамника да кажете, че това е измамна схема, за която сте чували по телевизията. Това обстоятелство ще накара мошеникът да се откаже и да позвъни на друг „абонат"! Не забравяйте, че по телефона не бихте могли да пострадате, ако прекъснете разговора", предупреждават за пореден път от Областната дирекция на МВР.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. На 44 години?! Значи не е наивна баба, а е на възраст, предполагаща зрялост, мъдрост, информираност за ало-измамите, за последствията от тях, информираност чрез медиите и полицейските органи за хилядите случаи на ало-измами. Да, ама не. С какъв акъл тази жена е дала тези пари и злато, и откъде толкоз пари, само един Господ знае. Ще се бъхти цял живот (пък може да са спестяванията на цялото семейство), и накрая какво - ще ги остави на пейка, за какво - "че протича полицейска акция за залавянето на измамници". Боже, Боже, давай разум!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I