Общинският съвет в Смолян постигна своеобразен рекорд. В рамките на два часа и половина съветниците разгледаха и приеха решения по всичките 77 точки от дневния ред на заседанието във вторник. 42 от тях касаеха определянето на пасищата и мерите и ливадите от общинския поземлен фонд на община Смолян. Съветниците единодушно гласуваха ПГПЧЕ „Иван Вазов" – Смолян да стане Езикова гимназия „Иван Вазов", като бъде изготвено предложение  до просветното министерство. Единствено дебати имаше относно внесената от кмета Николай Мелемов докладна, която касаеше да бъде прекратена процедурата за финансово оздравяване на община Смолян преди изтичането на нейния срок. Мотивът за това е че след анализ на финансовото министерство от 8 март т.г., община Смолян отпадна от списъка на общините във финансово оздравяване. Мерките и плановете за оздравяване, които общината е предприела, са довели до положителни резултати и подобряване на показателите. Съветници от групите на КРОС и БСП поискаха да не се прекратява финансовата процедура и на всеки три месеца община Смолян да дава справка за финансовото й състояние. Мелемов посочи, че екипът му изпълнява план за финансово оздравяване още от 2012 година и до момента община Смолян надгражда всичко това. Постигнатите положителни резултати се дължат на стриктна финансова дисциплина, стабилност на общинските финанси и оптимизиране на всички разходи. Въпросният план е приет септември миналата година и няма как за пет-шест месеца да се постигнат такива добри резултати. Те се дължат на предприетите в годините мерки. „Прекратена беше процедурата за финансовото оздравяване, защото пет години работихме за това", посочи кметът на Смолян. В крайна сметка общинските съветници гласуваха да не се прекратява процедурата по финансовото оздравяване на община Смолян до изтичане на срока й. Те гласуваха и комисия от съветници, които да изготвят промени в Правилника за работата на Общинския съвет.
След промените на миналото заседание, на което беше свалена Славка Каменова от поста председател на Общинския съвет, заседанието ръководеше избраният на нейното място Димитър Кръстанов.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I