Водна кула, акрилно огледало, лед панел, УВ-фигури и тежко одеяло за нуждите на децата – потребители бяха дарени в Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Детелина" в Мадан.
Зад добрата кауза застанаха за пореден път собственикът на немската фирма „ХБ ШУТЦБЕКЛЯЙДУНГ"- Клаус Бертхолд и местният бизнесмен, собственик на фирма „Омелия" - Ясен Керменов.
Общата стойност на направеното дарение е 2500 лв.
Дарението бе връчено официално в присъствието на кмета на община Мадан Фахри Молайсенов, неговият заместник Явор Орлов, ръководителят на Центъра Ирина Профирова, гости от Германия и др. Сред присъстващите бяха и няколко от децата, които ще използват новите придобивки.
Кметът благодари на дарителите за направения жест и дългогодишните им вече приятелски взаимоотношения, като изрази и готовност да помага със сили и средства в името на децата. В знак на благодарност той поднесе символичен подарък на Клаус Бертхолд, който съдържаше родопска кукла, облечена в автентична носия и колекция от различни уникални кристали, извадени от земните недра в Мадан.
В момента социалното заведение е посещавано от 52 деца.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I