Съдът отмени незаконосъобразна разпоредба на Общината

Административният съд в Смолян отмени като незаконосъобразни разпоредби на Община Чепеларе относно събирането на неплатени такси.
Прокуратурата атакува текста „Не се приема дете в друга детска градина на територията на общината без съответния документ" от Наредбата за условията и реда на записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на Общината, приета от Общинския съвет в родопския град.
Спред държавното обвинение, тези разпоредби противоречат и на Закона за предучилищното и училищно образование, съгласно които Общината е задължена да осигури равен достъп до качествено образование. С разпоредбите от приетата наредба се създава невъзможност за упражняване на задължително предучилищно образование при неплатени такси, като се „въвежда форма на фискална принуда, несъответстваща на законоустановения начин за събиране на местните данъци и такси", се мотивираха от прокуратурата.
Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I