Народният представител от ГЕРБ д-р Красимир Събев присъства на тържество по повод първия прочит на Свещения коран от деца в община Рудозем. Събитието, наречено "хатим", почете и областният управител на Смолян Недялко Славов. Те бяха поканени от районния мюфтия Неджми Дъбов.
С курбан бе отбелязан празника на 32 деца, завършили основната религиозна подготовка. Те рецитираха части от Корана в оригинал на арабски и с превод. Тържеството по повод постигнатия успех от страна на възпитаниците от Коран-курса се проведе в двора на джамията в Рудозем. Инициативата за празника бе на техните родители, със съдействието на местното мюсюлманско настоятелство и Районното мюфтийство в Смолян. На събитието присъстваха около 5000 човека, където освен децата и близките им, дойдоха и много гости от региона.
След края на програмата всички участници получиха подаръци.
На организаторите Събев и Славов пожелаха здраве, благополучие, спокойствие и повече лични успехи. „Както векове наред, така и сега, празниците на религиозните общности в Родопите са уникални и споделени. Тук хората държим на добрите си взаимотношения, споделяме делниците си и се подкрепяме взаимно в трудните дни. Нека символите на празниците, които празнуваме заедно, ни направят още по-близки и толерантни“, заяви след събитието д-р Красимир Събев.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I