За ускоряване на поддържащите дейности по облицовката на коритото на р. Гашня, извършвани от НЕК ЕАД и възможно най-бързото осигуряване на екологичния отток на р. Въча след яз. „Цанков камък", се договориха на работна среща зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова и ръководството на НЕК ЕАД, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.
Срещата е била във връзка с установено засушаване на участък от р. Въча, след като нивото в яз. „Цанков камък" намаля поради извършването на планиран оглед на облицовката на коритото на р. Гашня и ремонт на съоръженията на ВЕЦ „Цанков камък".
На срещата представителите на НЕК ЕАД са информирали, че според направения оглед не се налагат сериозни ремонтни дейности, а само частични повърхностни обработки на облицовката на речното корито. По настояване на МОСВ, НЕК ЕАД са поели ангажимент да положат усилия за максимално бързо приключване на дейностите. Това ще позволи повишаване на водното ниво в язовира и създаване на техническа възможност за осигуряване на необходимия минимален отток в р. Въча след язовирната стена на „Цанков камък".
Извършваните от НЕК ЕАД дейности са част от планирана техническата поддръжка с цел осигуряване сигурността на съоръжението. Тези са  предвидени и в месечния график за яз. „Цанков камък" за юли, посочиха от пресцентъра на МОСВ.
На снимката: Срещата в МОСВ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I