В неделната света Литургия в манастира „Света Троица“ на Кръстова гора се присъединиха днес 46 поклонници от храм „Св. Неделя“ в Смолян и други енории в града. Богослужението извърши йеромонах Евтимий. На клира пяха хористи от Смолян и иподякон Марин Донев под ръководството на архимандрит Висарион, игумен на манастира. Десетките богомолци, дошли от различни краища на страната, се насладиха на сладкогласното молитвено пеене, на силно въздействащата атмосфера в храма „Покров  Богородичен“  и  целия манастирски комплекс.
Смолянската група се поклони и в старата църквичка с притаен дъх и свещички  в ръце. Посети аязмото „Гълъбичката“. С поклон и признателност бяха запалени свещички на специалното място, отредено за всички, загинали за вярата и Отечеството ни, архиереи, архимандрити, свещенослужители и дарители.
Както за всички, стъпили на Кръстова гора, бе силно преживяването в изкачването към Кръста, който дава благодат и изцеление  на силно вярващите. От двете страни към Кръста са издигнати 12 параклиса на първите ученици-апостоли на Христос и параклиса в чест на покровителя на българския народ св. Иван Рилски, на Три светители  - св. Василий Велики, св. Григорий Богослов, св. Йоан Златоуст и на покровителя на Родопите  св. Висарион Смоленски. Тези малки светилища също бяха почетени с поклон, молитва и благодарност. Един пречистващ, спокоен, смислен и различен ден преживяха 46-те смолянски поклонници, които не са първи път посещават  Кръстова гора.

24shumen.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I