Малчугани от Чепеларе рисуваха и пяха в чест на единствената ни засега златна олимпийска медалистка от зимни игри Екатерина Дафовска. Поводът за тържеството бе  20 години от спечелването на отличието. От своя страна Катя показа на децата ските и пушката, с която спечели златното отличие за България и обеща на децата от родния си град лично да помага и тренира тези, които ще тръгнат по нейния път като състезатели по биатлон.
С това бе дадено началото на мероприятията, с които се отбелязва кръглата годишнина от спечелването на олимпийския медал в Нагано на 9-и февруари 1998 г. в дисциплината 15 километра индивидуално.
Предстои и провеждането на Зимен Олимпийски ден, който ще се проведе в Чепеларе на самата дата. 
„Това е традиция за нашия град от 1998 г. В Чепеларе на този ден винаги се провежда  спортен празник и зимен олимпийски ден в чест на олимпийския медал на Екатерина Дафовска", каза кметът на Чепеларе Славка Чакърова.
В чест на кръглата годишнина е издадена книга, посветена на Екатерина Дафовска и нейния исторически успех, наречена „От Чепеларе до Нагано". Тя ще бъде представена официално на 8 февруари (четвъртък) от 17,30 часа в хотел „Чепеларе". Издаването на книгата е с помощта на Община Чепеларе и Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга".
На следващия ден на връх Мечи чал ще се проведат традиционните зимни спортни надпревари. Официалната част и награждаването ще бъдат на площад „Олимпийски" в Чепеларе.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I