Комисията за защита от дискриминация (КЗД) образува производство срещу наблюдаващия прокурор по делото срещу 13-те имами Недялка Попова, съобщава БНР.
Сигналът е заради интервю на Попова, в което тя е цитирана да казва, че „когато мюсюлманите станат 30% от населението у нас, държавата ще е застрашена".
Главният прокурор Сотир Цацаров определи това изказване за недопустимо и съобщи, че инспекторатът към прокуратурата ще разгледа случая.
Прокурор Недялка Попова уточнява, че никога не е коментирала мюсюлманската общност в България, а само и единствено подсъдими имами от Пазарджик, Смолян и Благоевград.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I