Зам.-кметът на Смолян Венера Аръчкова връчи Плакет от името на кмета Николай Мелемов на директорката на ДГ „Родопчанче" Йордана Шопова. Поводът е 70 години от основаването на детското заведение.
Годишнината бе отбелязана в препълнената зала на РДТ „Николай Хайтов",  където талантливите малчугани пяха, танцуваха и заслужиха бурните аплодисменти на публиката. Освен Плакета, общинското ръководство даде и парична награда на детската градина от 1000 лв. след като тя беше гласувана от Общинския съвет. Зам.-кметът Аръчкова поднесе и поздравителен адрес от кмета Мелемов в който се казва: „Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 70-тата годишнина на детска градина „Родопчанче". Тя се ползва със заслужено обществено признание и доверие, доказани във времето с любовта и майчината грижа към най-малките жители на кв.Райково. Професионализмът и всеотдайността на учителите и на целия колектив я нареждат сред най –уважаваните и обичани институции за предучилищно образование в Смолян. Нека родолюбивите традиции, добрите педагогически практики и високите постижения на талантливите възпитаници на детската градина Ви съпътстват и през следващите десетилетия. Желая Ви здраве, радост и сполука, щастливо бъдеще и много настроение".
В словото си Шопова посочи, че началото на ДГ е поставено през 1948 г. и  оттогава тя е пазител на традиции и ценности, но и последовател на новостите в образованието на най-малките.
Празникът на „Родопчанче " уважиха още депутатът д-р Красимир Събев, зам.-областният управител Адриан Петров, много гости,  родители, бивши възпитаници на детското заведение и граждани.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I