Известен лекар от Девин опитал да осуети проверка на пътя

Един от най-известните медици в Девин бе глобен с 500 лева след като се държал арогантно с полицаи и опитал да осуети проверка на пътя, научи „Родопи Смолян". Индиецът д-р В. М. бил спрян на КПП „Тешел" докато бил зад волана на лек автомобил „Сузуки" и говорил по мобилния си телефон. Приближилият се униформен служител услужливо изчакал лекарят да си довърши разговора, след което му поискал документи за проверка. Вместо това обаче, гражданинът на Индия, му отговорил с „Аз съм д-р З.", с което най-вероятно искал да покаже, че не трябва да бъде проверяван, стана ясно от разкритията на полицейските служители в съда в Девин, където известният медик обжалва наложената му санкция.
Последвали нови покани от страна на полицаите, а реакцията на педиатъра била „Момче, ти мен за крадец ли ме имаш? Тази кола е на мой приятел, ти си мислиш, че съм я откраднал", след което лекарят хвърлил демонстративно папка с документи към полицая. Д-р В.М. се държал грубо и арогантно и питал полицая дали има завършен осми клас или поне четвърти, разкриват в показанията си униформените служители. Педиатърът посочил, че бърза към пациент-дете, което се нуждае от помощ. По телефона в колата пък разговарял с майката на детето. Въпреки, че бил предупреден, че това не е основание проверката да не бъде извършена, се наложило да лекаря да бъдат поставени белезници, за да могат полицаите да проверят предоставените документи.
На лекаря бил съставен акт за опит за осуетяване на полицейска проверка в размер на 500 лева. Санкцията бе потвърдена и от съда в Девин.
Припомняме, че името на индийския медик нашумя през 2012 година, когато той направи медицински център в Доспат. След това лекарят се премести в болницата в Девин.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Познавам д-р Васим, още от идването му в Доспат - досега не съм го видял да се държи грубо и арогантно. Интересна случка? Защо не е публикувана и гледната точка на лекаря?

    ОтговорИзтриване
  2. Статията е некоректно написана. Излива се помия върху името на чуждестранния лекар без да е изслушана неговата гледна точка. Санкцията била потвърдена от Девинския съд??!! Това че е потвърдена, не значи, че е влязло в сила решението на съда и че докторът е признат за виновен, както се опитвате да убедите аудиторията. Най-вероятно санкцията е обжалвана на по-горна инстанция и до произнасянето на по-висшестоящия съд - установена вина няма. Ограмотете се репортерите на вестника! И следете случая, за да може публично да изчистите петното от името на д-р Васим, което лепнахте, само и само да изкарате сензация, без да ви пука, че го правите на чужд гръб.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I