Поредното забавно лято в Регионална библиотека „Николай  Вранчев" стартира с ежегодната програма на Детски отдел „Лятото, децата и библиотеката". До 20 юли децата на Смолян имат възможност да участват в творчески ателиета, да играят образователни интерактивни игри, да се учат на програмиране с помощта на робота Финч и едновременно с това да четат любими детски автори.
Ателиетата, които библиотеката предлага това лято, са: „Забавни игри с роботчето Финч", "Природата и нейното опазване", „Любопитно петолиние", „Млад художник", „Майсторилница за красиви неща" и „Компютърни умения" .
Целта на ателието „Забавни игри с роботчето Финч" е по интересен и забавен начин да се събуди интереса на децата в програмирането. Работата с него развива логическото мислене, въображението и компютърните умения по по-интересен, забавен и занимателен начин.
Ателие „Природата и нейното опазване" по забавен начин предоставя информация за опазването на природата, промените на климата вследствие от замърсяването на въздуха и водата, пожарите и действията, които децата да предприемат при възникването им, как се събират разделно отпадъците, опазване на биологичното разнообразие и ролята на пчелите за опазване на околната среда.
Всички дейности в ателието провокират детското мислене и правят разбираеми проблемите на света, които ги заобикаля. Придобитите знания и умения децата ще предават на своите връстници в училище и ще използват в своето ежедневие за пример на всички останали.
Целта на тази образователна инициатива е създаване на екологична култура и поведение у децата с грижа, любов и отговорност към природата и нейното опазване, обобщават от Регионалната библиотека.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I