До края на седмицата ще бъде окончателно решен проблемът с опасно надвисналите камъни по пътя за скалния феномен Чудните мостове. Това съобщи кметът на община Чепеларе Славка Чакърова. До тогава се очаква алпинистите от фирмата, наета от общинската администрация, да приключат с обрушването, като бъде поставена и нова обезопасителна мрежа.
Мерките за обезопасяване на участъка са предприети веднага щом е получен сигналът в Община Чепеларе.
На 15 юни започнало свличането на скална маса във въпросния участък. Кметът Славка Чакърова и заместник-кмета Панталей Мемцов предприели всички необходими мерки. За целта са се свързали със специализирана фирма, която направила оглед. В четвъртък вече е имало споразумение между общинската администрация и фирмата. Последвало и подписване на договор, превеждане на аванс от страна на общината и от алпинистите вече обрушват скалата.
Въпросното място се намира над подпорна стена, има и обезопасителна мрежа, но след тръгването на скалите е била компрометирана и тя. Още същия ден са предприети действия по разчистване на пътното платно и обрушване на скалата.
„До няколко дни ще се разчисти целият район", коментира Чакърова.   
Направена е и необходимата организация от страна на общинската администрация за движение по пътя, като е обсъдена с експерти на Агенция „Пътна инфраструктура".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I