Хиляди клиенти и търговци от България подкрепят икономиката на Одрин с внушителни обороти в местните магазини и складове. От 30 юли до 5 август обаче големият алъш-вериш ще бъде в Чорлу, защото
местният бизнес отправя предложение, на което никой боравещ с пари не може да устои.
„За първи път в Чорлу ще се организира толкова голям панаир. Ще останете изненадани, защото вие купувате стоките в Одрин и сте доволни от изгодните цени. А задавате ли си въпроса колко по-изгодни са те тук, където се произвеждат? Така, че очаквайте намаления от порядъка на 20 до 80 процента“, обяснява на бързи обороти Кязим Каракаш, който има обект в центъра на Чорлу.
Журналисти от Североизточна и Южна България, водени от председателя на Българо-турската търговско-индустриална камара в Шумен Венцислав Венков бяха на двудневно посещение в Чорлу по покана на председателя на Търговско-индустриалната камара в турския град Иззет Волкан. На специалната среща бяха поканени и представители на местната преса.
„Медиите са мост между двата народа. Нашите добри взаимоотношения със сигурност ще продължават да се развиват в още по-голяма степен“, заяви Иззет Волкан и запозна присъстващите с успехите на Чорлу.
839 промишлени предприятия, 5 индустриални зони, прекрасна пътна инфраструктура, две летища, железница, пристанище, вятърни електроцентрали, близостта до мегаполиса Истанбул – са само част от
фактите, които изпращат Чорлу на първо място по развитие на промишлеността през последните години.
От направената презентация стана ясно, че със своите многобройни фабрики (от тях за текстил – над 274, близо 95 са в кожената индустрия, около 17 произвеждат брашно, 10 – олио, 36 - хартия, 149 - различни препарати, 133 са в автомобилната промишленост) Чорлу е на 4-о място в страната по този показател и №1 по ръст на икономическо развитие. Градът е на 28-о място по размер на направените инвестиции и на 29-о м. – по износ. Производители от Чорлу, вкл. на селскостопанска техника, участват и на Международния панаир в Пловдив.
„Можем да се похвалим с факта, че в нашия район безработицата е сведена до нула. Земята ни е изключително плодородна и се обработва всяка педя“, сподели още председателят на Търговско-индустриалната камара Иззет Волкан.
Градът, построен на три морета - Мраморно, Егейско и Черно се готви за Международен търговски и селскостопански панаир, който ще продължи 6 дни. Специален гост на откриването на 30 юли ще бъде шуменският поп фолк певец Тони Стораро. За всяка от вечерите са предвидени концерти на известни и обичани турски изпълнители.
„Това е нашата решителна крачка. Вярвам, че ще е успешна, а гостите от България ще преоткрият Чорлу“, посочва пред 24smolian.com г-н Волкан.
По думите на бизнесмена, близо 250 000 кв. м площ са определени за участниците в първото по рода си в Чорлу търговско изложение, на което ще се предлагат стоки, включващи от трактори до растения. За незабравими спомени на гостите са предвидени много забави и развлечения за най-малките – от площадки за игри до различни конкурси.
Стотици известни брандове ще представят стоките си с огромни намаления до 5 август, с работно време от 10.00 до 22.00 часа.
"Ние наистина предлагаме по-големи възможности в търговията и пазаруването, отколкото Одрин. Нашите стоки са по-евтини защото производството им е тук. Целта ни е българските търговци да купуват от нашите производители. За нас България е врата към Европейския пазар. Ние не сме си поставили цел броят на посетителите на Международния панаир. Нашата цел тук е да направим тук „фронт за пазаруване“. Така че ние насочихме нашите усилия в това хората да дойдат, да пазаруват качествени стоки на ниски цени и да прекарат незабравимо“, заяви Волкан.
На въпрос на български журналист дали все пак езиковата бариера няма да е проблем, председателят на Камарата беше категоричен, че „парите са по-голяма сила от езика“.
След срещата журналистите посетиха търговския център „Орион“, където бяха посрещнати от управителката Мерал Бостан. Тя почерпи гостите си с турско кафе и шоколадови изделия, а на тръгване ги изненада приятно с подаръци за спомен.
От пратеника на 24smolian.com в Чорлу
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I