Успешно приключи акцията по издирване на изчезналия в неделя в района на връх Перелик 78 – годишен мъж от Смолян.
Сигналът за загубилия се човек е подаден около 15:45 ч., съобщават от Планинската спасителна служба в Пампорово. Веднага са били сформирани екипи, състоящи се от общо девет спасители и около 16:30 ч. вече те били на терен. Претърсването на района обаче до тъмната част на денонощието не дало резултат. Акцията била подновена в понеделник сутринта, като шестима спасители с куче тръгнали по следите на възрастния мъж. За радост, към 9 ч. той е открит жив и здрав, въпреки, че е прекарал нощта навън и имал здравословни проблеми. „В момента го транспортираме, мъжът е в добро здравословно състояние", коментираха от Спасителна служба. По предварителна информация, 78 – годишният мъж е бил с компания в неделния ден, която решила да се разходи за гъби в района на връх Перелик. В един момент възрастният човек се загубил. Първоначално компанията направила опит да го открие, но след като приятелите му не успели, подали сигнал.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I