„За мен е чест да Ви приветствам отново тук, в град Смолян. Добре дошли у дома, добре дошли на родна земя, изпълнили с чест войнския си дълг. Да Ви благодаря за достойно изпълнената военна мисия в Афганистан, която не бе никак лека, далеч от Вашите семейства и от Родината". С тези думи се обърна заместник-кметът на община Смолян Венера Аръчкова пред участниците в 35 – ия контингент, които днес бяха посрещнати в Смолян с официална церемония. „За всички нас и близките Ви най-голямата награда, е че се завърнахте на родна земя живи и здрави, в пълен състав след повече от шест месеца. Ние сме особено горди с това, което направихте, изпълнявайки отговорно задачите, възложени Ви в рамките на мисията на НАТО „Решителна подкрепа", посочи още в словото си Аръчкова. Тя подчерта, че в Афганистан, в Кандахар, е една нетипична обстановка да изпълняваш военните си задачи и се изисква мъжество, професионализъм и силна воля. „Всички тези качества Вие ги проявихте, издигайки авторитета на въоръжените ни сили и на Република България. Под трибагреника на България доказахте, че нашите въоръжени сили могат да допринасят успешно за постигане на мир и сигурност, за укрепване на Афганистан, защото там където няма стабилност се ражда тероризъм", добави Аръчкова. Тя бе категорична, че калените в такива трудни мисии, като тях са основния стълб на българските въоръжени сили. „Гордеем се с Вас, че с чест и достойнство изпълнихте войнския си дълг. Шест месеца далеч от Родината, далеч от семействата и близките Ви е голямо изпитание. Искам да благодаря и на тях, защото без моралната им подкрепа Вашата служба и мисия в Афганистан нямаше да бъде лека и успешна. Желая на всички здраве, много професионални успехи и щастие в личния живот", добави още зам.-кметът на Смолян. В заключение, тя им пожела да продължават да служит достойно, честно и всеотдайно на Република България.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I