Студентката по право Венета Терзиева от Смолян е един от петте допуснати през годината стажанти във Висшия съдебен съвет. Родопчанката е единствена с препоръка и благодарствено писмо след стажантската програма.
Подобни програми се провеждат ежегодно, като в нея се допускат по пет стажанти от цялата страна, които имат резултат след проведен изпит във ВСС мн.добър 4.50. Същите трябва да са студенти 3 или 4-ти курс в юридическите факултети в страната. Стажът се провежда в рамките на месец и е на пълен работен ден.
По време на стажа си във ВСС, Терзиева се е отличила от останалите с точност, прецизност и бързина при изпълнение на практическите дейности. Това става ясно от писмо, изпратено от Висшия съдебен съвет до декана на Юридическия факултет при Варненския свободен университет „Черноризец Храбър", което е подписано от изпълняващата длъжността главен секретар на ВСС Мария Христова. Студентката от Смолян е направила впечатление със своята отзивчивост, добросъвестност и дискретност. Стажантите се запознават с вътрешните актове на ВСС, получават възможност да видят отвътре как функционират неговите комисии, запознават се със структурата на подпомагащата го администрация и нейните компетенции, като пряко се включват в дейността на отделните структурни звена, се казва още в препоръката от ВСС до учебното заведение, в което Венета Терзиева е студентка четвърти курс. Терзиева работи като главен специалист в Служба по вписванията –Смолян.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I