Вече е факт възстановителният център  в спортната зала в Смолян, която носи името на  Величко Чолаков. Напълно оборудвана сауна и поставеният наскоро тангентор в залата по вдигане на тежести ще подобри значително възстановяването на тежкоатлетите, след сериозните натоварвания по време на тренировки и след състезания.
„Последно обещах на Величко Чолаков да сложим тангентор в спортната зала за възстановяване на спортистите, който вече е факт", това коментира кметът на община Смолян Николай Мелемов, след първото състезание в памет на Величко Чолаков, което се проведе вчера в областния град.
„За мен бе чест да открия турнира в памет на Величко Чолаков, защото той беше голям шампион и преди всичко голям човек. Заедно с клуба по вдигане на тежести имаме амбиция да направим турнира ежегоден, защото за всички млади хора е много важно да следват неговия пример, да знаят неговия път. Спортът освен шампиони, възпитава човешки качества, на които всеки трябва да се учи", каза още Мелемов.
В турнира, който бе с демонстративен характер, взеха участие тридесет състезатели от седем отбора, разпределени във възрастови групи - деца до 13 години и кадети до 15 години, представители на клубове по вдигане на тежести от Бургас, Хасково, Русе, Асеновград, Варна, Сопот и Смолян.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I