Марката „Момчиловци" вече е известна на над 150 млн. китайци и това е най-популярното кисело мляко в Китай, според Пинг Лиу, президент на Брайт Фууд Груп, която произвежда млечния продукт в страната на коприната вече десета година. Тези данни са изнесени от президента на компанията на съвестната им среща с министъра на туризма в България Николина Ангелкова. На работната среща в София е бил и Шаохуа Пу, председател на борда на директорите на Брайт Дайъри и други представители от компанията. Те бяха в страната за четвъртия Международен фестивал на киселото мляко, който се проведе в смолянското село Момчиловци.
„Китай е изключително важен за туризма в европейски мащаб, работим целенасочено за популяризиране на България като туристическа дестинация на пазара в Китай. Подготвяме маркетингова кампания за привличане на гости от Китай, която планираме да бъде реализирана през следващата година. Официалният туристически портал на България ще бъде достъпен и на китайски език, след обновяването му през 2019 г.", коментира министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от пресцентъра на министерството.
Тя информирала събеседниците си, че Министерството на туризма разработва и специален продукт за далечни пазари, с който да се популяризират възможностите за туризъм в региона. Това е т.нар. „Балкански маршрут", който е съвместен проект между 11 страни от Балканите-България, Сърбия, Румъния, Турция, Черна гора, Хърватия, Албания, Босна и Херцеговина, Словения и Република Македония.
През миналата година в Шанхай бе открит първият български туристически информационен център, припомни министър Ангелкова.  В момента се работи по подготовката за откриване на център в Пекин и се проучват възможностите такива обекти да има и в други китайски провинции.
Министър Ангелкова и Пинг Лиу коментираха, че отношенията между България и Китай се развиват динамично в последните години и доказателство затова са срещите на високо ниво между министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в София през юли в рамките на форума „16 + 1". Гостът изрази надежда, че доброто партньорство ще продължи, а това ще повлияе положително за увеличаване на туристите.
В периода януари-юли тази година посещенията на китайски туристи у нас са близо 15,5 хил., като това нарежда Китай на 32 място сред водещите страните за входящ туризъм в България, каза министър Ангелкова, посочвайки, че възможностите са много по-големи. През 2017 година посещенията от китайски гости бяха над 26,2 хил., тогава бе отчетен ръст от 41,2% в сравнение с предходната година. Г-н Пинг Лиу посочи, че страната има потенциал с всяка година да удвоява посещенията си от китайски туристи. Двамата заявиха готовност за подкрепа и организиране на съвместни инициативи, които ще допринесат за обмен на туристи между двете държави.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I