С изложба „Регионална библиотека „Николай Вранчев” – територия на духа” бе отбелязан 60-годишният юбилей на библиотеката. Това е първото събитие от поредица инициативи, посветени на нейната годишнина.
Директорът Йорданка Вълчева привества гостите и направи ретроспекция на развитието на библиотечната институция през годините. „Регионална библиотека – Смолян е съвременна и модерна институция, с организация на работата ориентирана изцяло към новите потребности на нашите читатели. РБ е културен институт, разполагащ с всички съвременни средства за достъп до информация и книги. Тя е институция, в която традициите са преплетени с модерните трансформации и те очертават перспективите на нейното развитие”, каза още Вълчева. От името на екипа и ръководството тя изказа сърдечна благодарност към всички бивши и настоящи колеги и ръководители, към всички партньори, съмишленици и приятели.
Изложбата, подредена във фоайето, не показва историята на библиотеката в пълнота, а основни моменти с определени специфични дати, които отразяват нейното развитие през годините. Целта е да се покаже разнообразието на дейности, услуги и инициативите, предлагани от библиотеката.
„Преди да подготвим материалите за изложбата, сме прегледали целия наличен архив
По повод юбилея на библиотеката кметът Николай Мелемов, под чийто патронаж се провеждат юбилейните чествания, изпрати поздравителен адрес и цветя. От негово име библиотекарите бяха поздравени от секретаря на община Смолян Момчил Николов.  На юбилейната изложба присъстваха зам.-областният управител Андриян Петров, Андрей Печилков, бивш директор на библиотеката, бивши и настоящи библиотекари, партньори и приятели на библиотеката и др.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I