Предизборната кампания официално започва от днес - 26 април, и ще приключи в 24 часа на 24-ти май. Броят на кандидатите в регистрираните листи, които се борят за място в Европейският парламент е 318, те са издигнати и подкрепени от 3 партии, 8 коалиции, 6 инициативни комитета.
На предишните евроизбори през 2014 година в област Смолян гласуваха 43 311 души, действителните бюлетини бяха 40 933.
Битката в България е за 17 мандата.
Смолян присъства в евролистата на ГЕРБ с 10-ото място на зам.кмета Марин Захариев.
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който е от Борино, е водач на партийната листа, но той няма да замине за Брюксел и ще отстъпи мястото си на следващия в подредбата. Атидже Вели от Борино и Севим Мусак от Мадан също са в листата на ДПС,но на неизбираеми позиции. Атидже Вели има известни шансове, ако ДПС спечели 3 мандата, но освен Карадайъ, от мандат в Брюксел се откаже и Делян Пеевски.
Четвърти в листата на ДОСТ е известният смолянски лекар д-р Ферит Садъков, който в момента практикува в Пловдив. 
Засега сигурният родопчанин за Брюксел е заемащият петата избираема позиция в ГЕРБ Асим Адемов от село Дъбница, община Гърмен.
По последни социологически проучвания, пет партии ще спечелят мандати за Европейския парламент – БСП, ГЕРБ, ДПС, ВМРО, "Демократична България".
24smolian.com



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I