Комисията по безопасност на движението по пътищата в област Смолян проведе заседание във връзка с предприемане на действия на областно ниво за намаляване на транспортния травматизъм. Срещата беше открита от областния управител Недялко Славов и водена от ресорния заместник-областен управител Андриян Петров.
Освен членовете на комисията, в заседанието участваха Мартин Хубчев и Милен Марков от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“(ДАБДП).
Областният управител отбеляза, че за краткото време, от създаването си през февруари 2019 година, ДАБДП показа активна дейност и подпомага съществено областните и общински комисии, методически осъществява взаимодействие между всички институции.
Представителите на общините и инж. Костадинка Миланова – директор на ОПУ-Смолян, докладваха за пътната обстановка и извършените действия за подобряване на състоянието на пътищата от общинската и републиканската пътна мрежа на територията на област Смолян.
Имащите отношение институции – представителите от общинските администрации, Областно пътно управление и ОД на МВР – сектор „Пътна полиция“, дадоха съвместна оценка на състоянието и съответствието между хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация на територията на област Смолян. Стана ясно, че по-голямата част от пътнотранспортните произшествия стават на територията на общините, което поражда необходимостта от разработването на работещи стратегии от Общинските комисии по безопасност на движението, които да предлагат въвеждането на мерки, водещи до реални резултати и намаляване травматизма по пътищата.
Във връзка с това, заместник-областният управител Андриян Петров, на база на постъпили от граждани сигнали до областния управител, отправи конкретни предложения. Той постави въпросът, свързан с монтирането на камера в участъка между х-л „Рибката“ и Карлък, кв.“Каптажа“. Петров се аргументира, че този участък е на входа на града и често водачите на МПС карат с превишена скорост. Друг участък, на който предложи да се постави камера, е пътят под завод „Костал“, където често несъобразената скорост води до възникване на ПТП. Петров обърна внимание и върху въпросът, свързан със затрудненията в движението, предизвикани от потока спиращи тирове в участъка до офиса на Митническо бюро Смолян.
Директорът на ОД МВР-Смолян – ст.комисар Николай Димов подкрепи идеята за поставяне на камери в невралгични участъци, като част от превантивните мерки за намаляване на пътнотранспортните произшествия. Той отбеляза, че с поставянето на камери не се цели увеличаване на глобите за нарушения на водачите на МПС, а създаване на навици за спазване на установените ограничения за скоростта.
Комисията по безопасност на движението по пътищата прие единодушно направените по време на заседанието предложения за приемане на мерки за подобряване на пътната безопасност в област Смолян.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. защо камери а не легнали полицаи там няма начин да не караш с 30–40км като в Раиково например пак ще скубят хората както винаги

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I