11 са новите случаи с корона вирус в днешния ден, заяви ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Общо заразените с COVID-19 са 201. Хоспитализирани са 36 души.
Изчерпан е капацитетът на ВМА и „Пирогов“. Всяка болница ще бъде принудена в срок от 3 дни да се ангажира с обособяването на специални помещения за лечението на болни от коронавирус.
Новите случаи на коронавирус у нас са: от Дупница един, в Пазарджик - двама, в Добрич - още един контактен и в София-  седем деца.

Попитан дали отговаря на истината информацията, че загуба на вкус и мирис са първите симптоми на опасната зараза, ген. Мутафчийски посочи, че никъде не е попадал на подобни данни. По думите досегашните изследванияята сочат, че първите симптоми на COVID-19 са температура, отпадналост, суха кашлица, задух, чувство на натиск в гърдите и в много малък процент - диария.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I