Почетният консул на България в Демократична република Конго Теодора Игнатова  се срещна с кмета на Смолян Николай Мелемов, за да предостави поредното дарение  от хранителни продукти и дезинфектанти за крайно нуждаещи се хора от община Смолян. Помощта, във връзка с пандемията от Covid-19, е била преодставена на ,,Българска национална гайдарска асоциация“ с финансовата подкрепа на Фонд "Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България, обясни почетният консул.
Закупена е храна, многократни предпазни средства и дезинфектанти за 250 домакинства. Около 550 човека ще се възползват от тази помощ. Всички тези продукти от първа необходимост ще бъдат раздадени на територията на община Смолян – селата  Широка Лъка, Левочево, Бостина, Писаница, Хасовица, Соколовци и Кутела.
„Решихме, че е най-добре кметовете на населени места да преценят кои хора да подпомогнат, защото те познават техните нужди и затруднения“, посочи госпожа Игнатова.
Кметът Мелемов благодари на почетния консул, че с организираното дарение помага  на жители от община Смолян в този изключително труден момент, който настъпи за много хора вследствие на пандемията с короновируса и предприетите мерки против разпространяването й.
На срещата при кмета присъстваха председателят на Българската национална гайдарска асоциация Петър Янев, зам.-кметът Марин Захариев и директорът на РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова.
Припомняме, че Почетният консул на България в Демократична република Конго Теодора Игнатова дари 100 пакета храни за крайно нуждаещи се хора от община Смолян в навечерието на Великден.
24smolian.com





Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I