Хубавата новина е, че за вчерашния ден имаме само 14 нови случаи на COVID-19 у нас, от тях 4-ма са в болница, а 10 са амбулаторни. Това каза на брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса проф. Тодор Кантарджаиев. За последното денонощие направените изследвания са 1353, като положителни са
пробите на 10 жени и 4 мъже.
"Това говори срещу казаното, че колкото повече изследвани има, толкова повече положителни ще имаме. Имаме положителни, само когато се наблюдава увеличаване на заболеваемостта в страната", посочи проф. Кантарджиев.

Активните области в страната, засегнати от COVID-19, са шест в последните 24 часа. Новите случаи са регистрирани в Пазарджик и Плевен по един, в Разград - 2, Сливен - 4, София - 5 и Ямбол - 1.
42 % от заразените с COVID-19 в България вече са излекувани, това са 1064 души.
10 души вече заразяват 8, скоро ще бъдат 6 и така… епидемията гасне, каза проф. Кантарджиев. В момента имаме два пъти по-слаба епидемия от намалото на месец май.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I