Дискотеките, нощните клубове и пиано барове могат да отворят врати още в понеделник (15 юни), а не да бъдат затворени до 30 юни, както разпореди вчера здравният министър Кирил Ананиев.
Днес Кирил Ананиев отмени вчерашната си заповед и издаде нова. От Министерството на здравеопазването посочват, че до нея се е стигнало по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, който днес е разговарял с ръководството на Българската асоциация на заведенията.
През деня Борисов коментира пред медиите, че "няма да затваряме повече", а хората трябва да свикнат да живеят с коронавируса и да се пазят.
Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки, уточнява Министерството на здравеопазването. Собствениците на дискотеки и клубове трябва да спазват противоепидемичните мерки - редовна дезинфекция, недопускане на болни хора, осигуряване на предпазни средства за персонала (като маски, шлемове и ръкавици) и "създаване на организация, която да осигури физическа дистанция между лицата от най-малко 1.5 метра".
С новата заповед на практика затворени остават само училищата, университетите и центровете за подкрепа на личностното развитие. Изключение може да има за практически упражнения и изпити, които няма как да се проведат дистанционно.
Продължават да са забранени свижданията в болниците и в социалните институции. Остават изискванията за провеждане на културни и спортни масови прояви, както и конференции, при заетост на местата от 50%.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I