Докато в София се провежда осмият поред протест с искане за оставката на правителството на Бойко Борисов, премиерът обходи с джипа си разширението на Околовръстния път и в излъчено на живо във фейсбук видео коментира видеозаписа от спалнята му в резиденция "Бояна", който бе пуснат до медии днес, пише "Дневник". Борисов няколко пъти определи видеото като аранжировка, която по думите му е дело на "фигуранта" и обобщи, че от него се вижда единствено, че живее като аскет.
"Аранжирани неща - занасяш, подреждаш, излизаш, минаваш Видя се - живее аскет - мъжки дрехи само. За съжаление, един рафт с лекарства. Как пък знае този човек да отиде в това чекмедже? Защото не отиде в дясното, в задното, в предното", попита Борисов и сам отговори: "Защото някой го е аранжирал".
"Диктовката е на кой? Кой всеки ден се занимава с това", отново зададе въпроси премиерът и сам даде отговор: "Фигуранта". По-рано днес Борисов използва определението "фигуранта" по адрес на президента Румен Радев като заимства израза от Васил Божков, който го използва в един от разпространените от прокуратурата записи.
В джипа с Борисов пътуват зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и шефът на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова. Арнаудова пита дали докато го няма (утре Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет - б.р.) "аранжировката може да стане сериал", а премиерът отговаря отрицателно: "Не, няма" и уточни, че "ние с Радев отскоро имаме код на вратите, преди 2 години нямаше въобще".
Ето какво коментират тримата едно към едно:

Бойко Борисов: (към работник на пътя) Защо не ходиш на протест?

Работникът: Трябва да се работи

Бойко Борисов: Правилно (джипът потегля)

Николай Нанков: Ето, г-н премиер, ето социологията

Бойко Борисов: Социологията, защото тези хора виждат по света какво става, знаят какво беше и днес се гордеят с труда. Помниш ли какво беше? Как изглеждаха двете ленти (на Околовръстното - б.р.) - козята пътека? Видя ли днес каква услуга ми направиха? Как им блеснаха номерцата. Видя ли, Нанков?

Николай Нанков: Видях, видях.

Бойко Борисов: А, какво се оказа? Какво се оказа? Борисов го няма, никой няма, тъмно, къщата тъмна, из сенките изскача шпионин, снима, крие се, укрива се. От какво се укриваш? Ако е истина, кажи тогава какво-що. Първо минава, аранжира фона. Аранжира снимки - един път, два пъти, три пъти.. Минава, за да има автентичност. И какво се вижда? Какво се вижда - че аз живея като аскет. 10 години не съм направил едно подобрение, един лев държавна пара. Минава, снима банята. И Станишев, и Орешарски може да потвърдят. Минава покрай каса. Представи си, има каса, но ти си носиш в чекмеджето да си слагаш парите, а не в касата. Има, вижда се добре, четири рафта под телевизора, три рафта под гардероба, няколко гардероба, четири чекмеджета - две при тоалетката и ей това е на Горубляне караулката, където беше.

Николай Нанков: Това е пътният възел, пак с естакада

Бойко Борисов: Аз, просто, за да видят хората какво се строи, докато фигурантите само фигурират. Докато те фигурират - погледни - това е Горубляне, най-тежката отсечка, която си спомняте. Първо е аранжирал, сега казват, че съм бил казал фалшиви, то, думата беше аранжирани неща - занасяш, подреждаш, излизаш, минаваш. Видя се - живея аскет - мъжки дрехи само. За съжаление - един рафт с лекарства, по една шепа лекарства пия сутрин.(...) Снимат лекарствата. Снимат всичко, както си е било 10 години. Как пък знае този човек да отиде в това чекмедже? Защото не отиде в дясното, в задното, в предното? Защото някой го е аранжирал.
И то диктовката е на кой? Кой всеки ден се занимава с това? Фигуранта. А днеска най-свободните медии не разбрали, че Шиши е депутатът Пеевски и че съм говорел, ма не с име, защото ме било страх. За кой ще говоря друг. (в изказване от Министерския съвет днес премиерът говори за Шиши и назова Делян Пеевски - повече тук) Ето го моста над Искъра, нека хората да погледнат. Приказките си заминават, новият мост над Искъра остава, сто години поне ще карат по него.

(Нанков прекъсва с въпрос за гаранцията на панелите, коментират бъдещото озеленяване)

Бойко Борисов: Преди - чекмедже, гадно, чекмедже, злато, сребро, диамант. Отделна снимка как спинкам. Сега днеска, защото вчера на Ел Чапо (така в. "Монитор" нарича обвиняемия бизнесмен Васил Божков - б.р.) му поискаха още - имал крещяща нужда от нови компромати - целият сценарий стана ясен. Целият сценарий виден. Язък за хората, които винаги на протестите Виж тука разклона за Лозен си е готов.

Нанков се включва с обяснение докъде са стигнали и кой разклон закъде е, а Борисов обяснява за напредъка по пътя Ботевград-Мездра.

Севделина Арнаудова: Г-н премиер, докато ви няма, аранжировката може да стане сериал.

Бойко Борисов: Не, сега не може. Сега не са спокойни. Освен това ние всяка сутрин сега с момчетата - не искам да набеждавам никого, те като са са с мене ние с Радев отскоро имаме код на вратите, преди 2 години нямаше въобще - обща охрана, общо живеят, общо спят, движение свободно, кучетата - мине едното, другото в другата посока, уж някой търси кучето, да не говорим, ако сме били в чужбина. Имаш време да влезеш в сенките, да снимаш, да шпионстваш, да аранжираш, прибираш си после парите и златото и си отиваш, а аз трябва да се обяснявам. Ето какво правим ние.

Измислят и скалъпят и се видя - живея като аскет в непипнато и неремонтирано по никакъв начин жилище, което от Станишев още стои неремонтирано. Само лекарства, казармено подредени дрехи - мъжки само, няма женски, това, което съм говорил, че не живея с никой, сам съм като куче. И някой в сенките пълзи и снима. А? Добре, че го пуснаха този клип. Те в паниката пуснаха клип. Някой е стоял до мене, правил записи, аранжирал, местил. Сякаш българите в дома си като си по чехли, по халат или по къси гащи, все са нормални хора, всеки от нас е така, ние не сме в кралски двор. Ей тука сега последния мост...

Николай Нанков: Ами, голяма услуга ви направиха, паднаха в капана на собствената си злоба.

Бойко Борисов: Сега вече се вижда, че снимките - аранжировки, правено, за да се върже всичко и аз как спя. Това най ме притеснява, защото, когато спи човек могат да го дрогират, могат да му бият инжекции, могат да го отровят, могат да му направят всичко, могат да го заразят, може да му пръснат в носа зараза.

Николай Нанков: А някой пази ли къщата освен НСО?

Севделина Арнаудова: Аз, доколкото знам, никой няма там освен охраната на портала

Бойко Борисов: НСО не са ни виновни. Това в най-високоохранявани места в света, когато има такава престъпна група за проникване, това са обучени хора, много обучени хора. Колко текучество има през НСО, през охранители, колко хора идват други по срещи - аз съм доверчив човек. Хубаво, че снимаха тоалетната, че е на същия етаж, сиреч, тоя, който ми е дошъл на гости, или може да ме чака, всичко може да се е случило и да кажа "Митко, отивам до тоалетната"...

Севделина Арнаудова: Това с тоалетната беше преди няколко години, сега са по-напред (изтеклите записи от 2013 г. между премиера Бойко Борисов, тогавашния градски прокурор на София Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов - б.р.)

Бойко Борисов: Дет' се вика, те и в тоалетната са ме записвали. Мисълта ми е, че не искам върху момчетата да хвърлят никаква вина. Работим вече 15-20 години, не мога да ги обвиня тях. Това някой го е планирал, години наред го е планирал, години. Значи, това е някой, който е извършвал престъпна дейност или се е плашил, че в един момент ще го разкрия и ще го хванат. А онзи някой го е направил, за да дойде такова време, той е знаел, че ще дойде такова време.

Севделина Арнаудова: Според мен даже го предизвиква.

Бойко Борисов: Не искам да ги коментирам. Но днес това ми беше...(не се разбира) От медии, които се има предвид, че най-сериозни медии... въпрос какво имаше предвид Шиши. Сега очаквам да кажат, че Шиши не е Шиши...(не се разбира още една реплика за Шиши). Всичко могат да кажат. И сега ще видиш ДПС, които много ясно се разграничиха. (От Движението днес отрекоха да имат министри в третия кабинет на Борисов - повече тук.)

Николай Нанков: Може да кажат, че е... (звукът е лош заради страничен шум)

Бойко Борисов: Най-важното е в парламента с партньорите да си държим вота. Аз ще направя промените, които съм казал. Аз утре съм в Брюксел, подготвяме се за консолидиране, толкоз.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I