Когато си далеч от родните Родопи, когато болка стегне гърдите ти и очите се напълнят, когато мислите се бият в разсъждения “защо“  и „как“, внезапно всичко може да просветне в една жива точица – красота! Красота от Родопите, събрана в 60 страници на новоиздадения албум с фотографии на Сашо Сарандалиев. Озаглавен е „Пейзажи от Смолянска област“, което веднага насочва: родно, мило, скъпо!
Естествено албумът започва със Смолянските езера и завършва с Родопи вековечни, а между тях са уловените мигове с естетическия вкус  на Сашо да покаже природата като един божи дар, който вдъхновява, но който невинаги в ежедневието оценяваме. Уловените мигове са на безбрежна красота, на сезони и на целенасочено  откривателство. Хората на изкуството знаят, че понякога случайно, а понякога след дълго търсене и чакане се открива това, което иска да ни каже: „Даром сме създадени за вас, да ни обичате, да се радвате, да ни пазите“. Всяка снимка е едно „парченце“ от планината:  от Смолян до Доспат, от Цанков камък до Златоград, от
Триградското ждрело до Загражден, от Чала до Неделино, от Момчиловци до Девин, от Райковски ливади до Баните, от Перелик до Црънча, от Мадан до Пампорово и пр. Но всяко „парченце“ звучи като глас и лик на цялата планина. Красота, изящество на изпълнение и много милост има в този албум.
Фотографът Сашо Сарандалиев издаде „Пейзажи от Смолянска област“ с помощта на семейството си – още един факт  от принципите в семейството им всеки да цени способностите на другия, да се разбират и подкрепят.
Росица Примовска
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I