Кофти година, тежка година, трудна година. Затворена, крепост на страховете. Но пък опознавателна. Отприщила себепознанието. Сложихме маски, за да паднат маските. Всеки успя да оцени себе си, да оцени околните. Кой е смел, кой си заслужава. 

Светът винаги е живял в една историческа цикличност, повтаряемост на събития, не успели да бъдат добре оценени. 20-те години на миналия век стартираха с оптимизъм, за да бъде попарен от Първата световна война, от финансов крах и безработица, от разбити мечти. Така започна и 21-ви век, за да достигнем до поредния колапс. Но този път диктуван от страховете и невидими врагове. 

„Във всеки живот има много дни, ден след ден. Крачим през себе си, срещаме крадци, призраци, великани, старци, младежи, съпруги, вдовици и братя по любов.“(„Одисей“, Джеймс Джойс).

Можем да добавим - срещаме доброто, злото. Едното без другото не може. Взаимни необходимости. Без първото не може да бъде оценено второто. И обратно.

Вървете смело по пътя си. Духът не може да бъде ваксиниран. Всичко е балансирано и няма начин везните да бъдат наклонени само на една страна. Нека крачките Ви са уверени, а оценките винаги правилни. И не забравяйте, че правите пътища са скучни…

Бъдете здрави, силни, заедно, честита Нова година!

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I