Частично бедствено положение бе обявено в община Мадан.

Заповедта на кмета Фахри Молайсенов е след пропадане на подпорни стени, свлечени земни маси, както и затворени пътни участъци на градските улици “Туристическа“ и

“Родопи“.

По общинския път с. Чурка - с. Ловци има пропадане на долен скат на пътя и провокирана асфалтова настилка; пътят е затворен за движение. По общински път с. Шаренска – с. Крайна – с. Върба има пропадане на долен скат; пътят е затворен за движение.

Нанесени са щети на пътната мрежа, провокирана асфалтова настилка, изнесени и прекъснати черни пътища, наноси от пясък и баластра, които спират проходимостта на пътната мрежа до населеното място и затваря достъпа до жилищата на живущите в посочените села и улици.

При евентуални спешни случаи е прекъснат достъпа до населените места и улици по основните пътища.

Съществува реална невъзможност населението в посочените села и улици да бъде обслужвано с продукти от първа необходимост и невъзможност  при необходимост да се предостави спешна медицинска помощ.

Щабът за координиране на спасителните и неотложни аварийно- възстановителни работи преминава в непрекъснат режим на работа.

Мярката е предприета заради влошената метеорологична обстановка, възникнала в резултат на падането на обилни валежи от дъжд и наводнения от вчера. 

Призовават се физически и юридически лица, разполагащи с подходяща техника, да се включат в разчистването на пътищата в община Мадан за осигуряване на нормална проходимост до посочените населени места и улици, като се активират и мобилизационните групи, приложени към общинския план за защита при бедствие.

Да се работи приоритетно за спасяване на изпаднали в аварийна ситуация хора, осигуряване на достъпа до жилищата, както и на лекарства, гориво и продукти от първа необходимост.

24smolian.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I