Неделино прие Бюджет`2021.  9 380 780 лева са заложени в най-важната финансова рамка на Общината. Предложеният от кмета Боян Кехайов бюджет бе приет единодушно от Общинския съвет.

Увеличението в сравнение с м.г. е с 25,63%. То се дължи основно на упоритостта и усилията на кмета на Неделино и Общинска администрация, чиято цел е създаване на благоприятна среда за жителите на общината.

С Постановление на Министерски съвет бяха отпуснати средства за оценка и потенциално разкритие на минерални води и хидрогеоложки проучвания и проучвателни сондажи в размер на 350 000 лв. По Програма за развитие на селските райони, чрез Държавен фонд „Земеделие“ през  месец март стартират строителните дейности за благоустрояване на ул. „Напредък“ и ул. „Дельо Войвода“, които бяха във застой по сигнали на граждани от община Неделино, но въпреки това нарушения не бяха установени. Стойността на проекта възлиза на  1 170 854,15 лв.

Осигурено е финансиране в размер на 97 652,77  лв. за изграждане на спортна площадка в Долно Неделино, кв. „Емовци“, която също беше обект на проверка заради сигнал. Проверката приключи с положително становище в полза на община Неделино.

Средства в размер на 680 850,79  лв. са осигурени за реконструкция и модернизация  на дворно пространство в СУ „Св.Св.Кирил и Методий“-Неделино, отново обект на жалба срещу решение за избор на изпълнител по процедурата. Очаква се Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе, относно основателността на жалбата на участника в процедурата за СМР.

Предстои  да стартира ремонт и благоустрояване на 7 улици в община Неделино на стойност 2 750 000 лева.

Предвиждат се средства в размер на 120 000 лв. за продължаване  изграждането на тротоари в Горно Неделино.

Кметът Боян Кехайов изказа благодарност към всички общински съветници, които независимо от своята политическа принадлежност, водени от желанието за развитието на община Неделино, единодушно подкрепиха бюджет 2021 г.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I