Утре България ще шибне як шамар на всяка една от партиите и коалициите, на всеки един от кандидатите
. Явно подредените по списък от шефовете мераклии за депутати не стават или самите партии и коалиции отвращават - затова повече от половината българи с конституционни права да избират народни представители, няма да отидат до секционните избирателни комисии.

Между 2,2 млн. и 2,8 млн. българи щели да гласуват на 4 април. С милион по-малко от парламентарните избори през март 2017 година. Ако българската социология казва истината на база реални проучвания, то утре наистина България ще удари шамар на всеки един регистриран в районна избирателна комисия, но после всеки един от тези пасували българи ще отнесе 2, 3, 4, че и нагоре шамари от тези, които ще влязат в парламента с гласовете на твърдия електорат, а някои и с купения вот.

Да спиш по време на избори, това не е избор! Мач пред телевизора не се играе, а само на терена!

Отказът да гласуваш не е протест. Да гласуваш срещу партията, на която си вярвал преди, сега бюлетината е за друга формация – това е протест.

Когато не пускаш бюлетина, ти не наказваш никого, напротив – от партиите те отчитат като един от „будалите, които нямат да гласуват“ и „колкото повече спящи избиратели, толкова по-добре за нашата партия – ще си наредим пасианса с твърдия електорат“.

Има и по-мрачна истина. Бюлетината на един от хард електората, или на купения глас, толкова много натежава при ниска избирателна активност, че гарнирано с логиката на големия остатък и прехвърлянето на остатъци от избирателен район в избирателен район, може да се окаже, че продажниците от пазарджишкия квартал „Токайто“ ще решат съдбата на „умно“ пасуващите от центъра на Кърджали.

Всеки има право на мнение. Всеки има право както да гласува, така и да не го прави.

Но като знаем колко многоброен е електоратът на псуващите след изборния ден, от вътре на човек му идва да кресне: Клетва ли сте дали да не гласувате, бе!?

Огледайте се преди да вземете решение. Потърсете в указателя на телефоните си. Харесва ли ви всичко това. Вашата действителност? Колко от номерата в мобилния са на хора, които не са в страната? Замислете се защо се стигна дотук? Защо приятели, роднини, комшии избягаха, защо, по дяволите? Защо, защо, защо…

Отговорът ще дойде от само себе си. От пасивността. От ваксинирания гняв. От страха. Защо когато мачът решаваш ти, последният удар е твой, ти отстъпваш? И подаряваш победата на обещанията, на фактора, допринесъл за най-голямата емиграция в историята на родината ни. Която помни и войни, и трагедии, и катастрофи, но никога не е губила толкова много хора, при това без военен конфликт или природен катаклизъм. Пасивността сега, утре ще ви превърне в емигранти.

Народът сте вие, вие сте България, вие решавате. И никой на тази планета не може да ви отнеме последния удар. Може да го сторите единствено и само вие. 

Изборът е ваш!

От 24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I