„Никога не съм приемал политиката като самоцел, приемам я като кауза, а каузата никога не е подчинена на нечии лични интереси, тя е идея и мотивация за добро и справедливо съществуване на цялото ни общество. Критичен съм към заобикалящата ни среда. Именно последователността към идеята за справедливост и това,  че съм привърженик на каузите ме направиха част от Гражданската платформа “ Българско лято”.

Така описва себе си и избора си в битката за по-справедлива България Анастас Караджов. Младият мъж е водач на листата в Смолян на политическата платформа на бизнесмена Васил Божков „Българско лято“.

Житейският му път започва на 29.11.1989 година в Смолян. И до днес живее, работи и се развива в родния си град. Обича Смолян и Родопите.

Собственик е на магазини, занимава се и с поддържане и обслужване на вендинг машинии и търговия на дребно. Семеен съм с едно дете.

„През съзнателниятси път съм научил множество уроци- и положителни, и не толкова. Но опитът ме е научил, че службата в полза на общото благо е сигурен път към успеха на цялото ни общество. Вдъхновението ми да се занимавам с политика дойде от едни думи на Махатма Ганди, а именно “ Най- добрият начин да се намериш, е като се изгубиш в служба на другите.”

През 2015 година станах част от местното политическо формирование “Коалиция за развитие на община Смолян “ ( КРОС). Получих доверието на хората и бях част от местния парламент. Политическият курс , който тогава КРОС се опитваше да следва, беше в противовес на статуквото и порочните практики, които ГЕРБ налагаха толкова години. Политиката ни беше прозрачна, справедлива и насочена към добруването на съгражданите ни от общината.


Понастоящем не съм част от КРОС и ОбС Смолян, защото от силна, градивна и истинска опозиция, местната коалиция се превърна  в “ патерица” на политическите интереси на управляващата партия в общината ( ГЕРБ)“, казва Анастас.

„Аз съм смолянчанин и милея за родния си край. Като бивш общински съветник съм запознат и с проблемите на общината и града, а и на цялата област.

Гражданската платформа “Българско лято” залага на местни хора, запознати добре със спецификата на проблемите на региона. В листата ни няма хора, “спуснати” от партийната централа. Всички сме родени тук и живеем с реалността, случваща се в Смолян и областта. Това е и един от най- големите ни плюсове“, категоричен е смолянчанинът.

Политиките, чрез които платформата се припознава, точно съвпадат с визията му за съвремененни и модерени Смолян и България.

„Градът ни има изключителната даденост да бъде добре разпознаваем туристически център, както в страната ни, така и в чужбина. На територията на областта биха могли да се развиват всички видове туризъм, като започнем от традиционния градски туризъм, културен туризъм, балнео и СПА, селски, ловен, пещерен, духовен и не на последно място ски туризъм. Благодатният климат, културно- историческото наследство, природните дадености (феномени), множеството параклиси, църкви и манастири, минерланата вода ( Девин, Беден, Баните) и климатът, обуславящ наличието на четири сезона, имат нужда от добра реклама и перфектна инфраструктура.  Една от точките, заложени в програмата, е подобряване на достъпа до областта, посредством трето платно на пътя Пловдив-Смолян“, посочва Анастас Караджов.

„Ние от “Българско лято” държим изключително много и на двата важни  “стълба”, поддържащи здрава и образована нация, а именно здравеопазване и образование. Не е справедливо малките населени места в областта да са лишени от достъп до медицинска помощ и образование за и без това малко останалите дечица.

И това са само малка част от приоритетите на гражданската ни платформа.

Ще се срещнем по места със съгражданите ни и ще обсъдим техните наболели проблеми, искания, желания и разбира се надеждите им за по-добър и справедлив начин на живот“, казва Анастас и призовава: Бъдете смели!

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I