Студент поиска да бъде освободен от ареста, защото ще става войник в 101-ви Алпийски полк. 20-годишният мъж настоя за по-лека мярка за неотклонение, след като бе задържан в Смолян след извършен побой и грабеж.

Припомняме, че двама мъже на 20 и 40 години се озоваха зад решетки след пиянски скандал в квартира в областния град. 34-годишният домакин бил пребит, като му били отнети и 50 лева.

Съдът в Смолян пък наложи на двамата мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тя пък бе обжалвана пред апелативните магистрати в Пловдив.

Защитникът на 20-годишния посочи, че той е студент в Пловдивския университет. В същото време е подал заявление за започване на работа в 101- ви Алпийски полк. Младият мъж дори успешно е положил изпитите досега и му предстои само един-по физическа подготовка, който бил в края на юли.

Студентът пък посочи по време на заседанието, че не е участвал в побоя, а дори се е опитал да го предотврати. Въпросните 50 лева пък били дадени за закупуване на още ракия и те щели да се върнат като заем по-късно…

Не това обаче посочил потърпевшият 34-годишен в показанията си пред разследващите, след като бил откаран и настанен в болница.

В крайна сметка съдът в Пловдив отказа промяна на мярката и двамата задържани остават в ареста.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I